Förskollärare till Källdals förskola!

Om dig
Nu har du chansen att bli en i gänget på Källdals förskola. Vi söker en legitimerad förskollärare som tycker om att tillsammans med barn och kollegor hitta möjligheter till lust och lärande på förskolan. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med arbetslaget ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Att din barnsyn stämmer överens med förhållningssättet utifrån Reggio Emilas filosofi är meriterande, samt att du har kunskap kring hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du tycker också om att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Vi vill gärna höra vad du brinner för och skulle kunna tillföra i vår utbildning på förskolan!

Dina arbetsuppgifter
Hos oss får du vara en medforskande pedagog som utmanar barnet där det är. Du tar tillvara vår inne- och utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och inspirerande lärmiljöer för barnen. Tillsammans med arbetslaget synliggör och vidareutvecklar ni barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Projektinriktat arbetssätt är en naturlig del i vår verksamhet och vi arbetar med verktyget Grön Flagg genom HSR (Håll Sverige rent). Leken är i fokus, normer och värdens betydelse och utveckling av digitaliseringen är några av alla de komponenter som fyller vardagen här på förskolan.

Som förskollärare medverkar du till en positiv och utvecklande miljö, med god balans mellan omsorg och nyfiket lärande. Vårt förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, att vara medforskande och lyhörda och vi utformar utbildningen efter barnens intressen och behov.

Om oss
På Matildaskolan har du din Rektor nära och delaktig i utbildningens utveckling. Vi har kompetensutvecklingsdagar, reflektion i arbetslaget både på kvälls- och dagtid, samt gemensamma arbetsplatsträffar. Du erbjuds friskvårdsbidrag och vissa arbetskläder. Källdals förskola har fyra avdelningar med en stor fin gård som till del är avgränsad mellan avdelningarna, belägen i bostadsområdet Källdal nära Undabadet och Torp köpcentrum.

Förskolan arbetar utifrån en Reggio- Emilia- inspirerad pedagogik och grunden i utbildningen är att vi i mötet med barnet, bekräftar och inspirerar dess nyfikenhet och kunskapssökande. Genom kontinuerlig pedagogisk dokumentation reflekterar vi kring lärandet i verksamheten. Vi vill erbjuda trygga, inspirerande och tillåtande miljöer för barnen utifrån deras intressen och behov. Vi vill också skapa olika mötesplatser för både barn, pedagoger och vårdnadshavare där det ges möjlighet till dialog och inflytande.

Maten tillagas från grunden på förskolan av vår egen kokerska, hon bakar också allt vårt bröd. Våra lokaler hålls fräscha och fina av vår lokalvårdare. Alla har en viktig roll och uppgift hos oss.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Intervjuer sker löpande.

Matildaskolan kommer inom kort att bli en del av ULNA Förskolor. Vi undanbeder oss erbjudanden från rekryteringsföretag och kompetensförmedlingar.

Tillträde 2019-12-02 Heltid, tillsvidare Antal tjänster 1

Lön
Fast månads- vecko- eller timlön

Sista ansökningsdag