Källdals förskola är byggt 1977 och ligger i Herrestad. Gården är stor och spännande, en plats för barns kreativitet, lek och lärande. Förskolan består av fyra avdelningar, Myggan och Bikupan för de yngre barnen och Getingboet och Humlan för de äldre barnen. Våra lokaler är ljusa, inspirerande och genomtänka. I centrum på förskolan finns Torget, där barnen möter varandra från de olika avdelningarna ibland i mindre grupper och ibland tillsammans allihop. Vi öppnar och stänger även på Torget, där barnen får en mjuk start och ett lugnt avslut på dagen. Vi arbetar med rotation i arbetslagen en gång per år, då en pedagog från varje avdelning byter hemvist. Man lär känna alla barn, man får en god gemenskap i huset och pedagogerna utvecklas hela tiden.

Kulturförskola

En bas att kunna utveckla de 100 språken

Förskolan har en kulturprofil vilket innebär att vi arbetar medvetet med att ge barnen möjlighet att uppleva kulturevenemang.

Detta yttrar sig i att vi besöker Bohusläns museum för att titta på utställningar och delta i skapande verksamhet. Vi har även ett utvecklande och nära samarbete med museet sedan flera år genom att vi årligen ställer ut barnens alster i utställningar som är öppen för allmänheten.

Vi besöker även Uddevalla Stadsbibliotek och går på teaterföreställningar.

Grön flagg

Lärande för en hållbar framtid

Källdals förskola har Grön Flagg och arbetar medvetet med miljön i ett gemensamt projekt. Förskolans projekt under 2016 heter Klimat och energi, där målet är att barnen ska upptäcka vad energi är på olika sätt, hur det skapas och vad energin kan användas till. Vi har tittat på klimat och väder samt årstidernas skiftningar. Vatten, snö och is har varit spännande att undersöka.

Demokrati Trygghet Utforskande Mångfald

Verksamheten på vår förskola utgår från de fyra värdeord som vi har enats om: Demokrati, Trygghet, Utforskande och Mångfald. Allt vi gör tillsammans med barnen är utifrån läroplanen och våra värdeord i grunden. Vårt prioriterade mål inom Matildaskolan är Språkutveckling.Vår pedagogik och barnsyn är inspirerat av Reggio Emilias förhållningssätt, vilket innebär att vi ser barnet som kompetent, nyfiket och med en stor vilja att lära.

06.15-18.00

Lingatan 1