Av Matildaskolans fyra förskolor är Misteröds förskola den minsta. Här finns två avdelningar, Lillmusslan och Stormusslan. Förskolan är belägen mitt i bostadsområdet i Misteröd och har nära till skogen och havet. Vi pedagoger som arbetar här, har en lång erfarenhet och vi är nyfikna och vill gärna fortsätta utvecklas i arbetet med barnen. Lokalerna är ljusa och inspirerande och lockar till lek och utforskande av alla slag. Miljön är anpassad efter barnens intresse, behov och ålder. Det är barnens egen kreativitet, deras tankar och funderingar som ligger till grund för hur vi pedagoger utformar verksamheten.

Lek och lär

Utemiljöer som inspirerar

På gården finns möjligheter till socialt samspel och experimenterande av vatten och sand, plantering och annat som barnen är intresserade av. Vi hämtar vår inspiration från filosofin i Reggio Emilia, gärna i långa projekt där vi dokumenterar barnens läroprocesser.

Studiebesök

Utbyte av erfarenheter som inspirerar

På Misteröd har vi haft förmånen att få berätta om vår verksamhet för andra förskolor, eftersom vi regelbundet har studiebesök. Detta är jätteroligt och vi får på så sätt också utbyte av andra förskolors och pedagogers verksamhet och erfarenheter.

Demokrati Trygghet Utforskande Mångfald

Verksamheten på vår förskola utgår från de fyra värdeord som vi inom Matildaskolan enats om: Demokrati, Trygghet, Utforskande och Mångfald. Allt vi gör tillsammans med barnen är utifrån läroplanen och våra värdeord i grunden.

06.30-18.00

Simhoppsvägen 6