Sunningevägens Förskola, som är belägen vid foten av Sunningebacken, öppnades i januari 2008 och tillhör en av fyra förskolor inom Matildaskolan. Förskolan har fyra avdelningar, två för de yngre barnen, Sillen och Maneten, och två för de äldre barnen, Makrillen och Sjöstjärnan. Avdelningarna samarbetar mycket för att fler miljöer och kompetenser skall komma barnen tillgodo. Vi pedagoger roterar inom de olika arbetslagen för att inte stagnera i ”sitt” arbetslag, utan är alltid redo för att utvecklas som pedagoger och i verksamheten med barnen. Barnen blir då också trygga med fler vuxna.

Utställning på Bohusläns museum

Flera uttryckssätt

En bas att kunna utveckla de 100 språken

För oss är det viktigt att ge utrymme för barns olika uttryckssätt, att få prova och lära genom "De 100 språken", tex genom musik, teknik, drama, konstruktion och skapande verksamhet av olika slag. Vi har ett utvecklat samarbete med museet, genom att vi årligen ställer ut barnens alster i utställningar som är öppen för allmänheten.

Lek och lär

Miljöer som inspirerar

Förskolans miljöer är ett av våra främsta verktyg. De ska locka barnen till lek, lärande och utforskande, både inne och utomhus. Miljöerna är föränderliga utifrån gruppens intressen och behov.
Förskolan är barnens arena och därför är möbler och inredning anpassad efter dem.

Demokrati, trygghet, utforskande och mångfald

Verksamheten på vår förskola utgår från de fyra värdeord som vi har enats om: Demokrati, Trygghet, Utforskande och Mångfald. Allt vi gör tillsammans med barnen är utifrån läroplanen och våra värdeord i grunden. Vårt prioriterade mål inom Matildaskolan är Språkutveckling. Vår pedagogik och barnsyn är inspirerat av Reggio Emilias förhållningssätt, vilket innebär att vi ser barnet som kompetent, nyfiket och med en stor vilja att lära.

06.15-18.00

Bröstsimsvägen 2
451 77 Uddevalla

Elin Olsson